Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blogg

Blogg

view:  full / summary

Ny logga!!!

Posted by Medali on August 22, 2012 at 5:10 AM Comments comments ()

ÄNTLIGEN!!!

Jag har under mååånga år grubblat på en bra kennellogga men inte kommit mig för att fixa en... Nu äntligen är det gjort och jag blev riktigt nöjd!!

.

Jag kommer att trycka upp lite kläder och dessa kommer även gå att beställa via mig! Priserna är Inköpspris och jag står för all frakt!!

Ni kan se hela kollektionen under egen flik!!

Jag kommer att utöka den eftersom jag hittar prisvärda allternativ!

.

MERA VALPAR!!!

Posted by Medali on July 2, 2012 at 11:35 AM Comments comments ()

Nu har även Rolex blivit pappa!!! Tre små flickor och två små killar blev det efter en spännande natt! jag är sååå glad att denna kull fötts här i min närhet så jag har möjlighet att följa deras utveckling på nära håll!! - Har redan varit och hälsat på dom två ggr!

Alla fem ser pigga och välmående ut trots att dom kom till världen med ett kejsarsnitt... Men det gick trots allt bra dock var tre valpar döda så det var ju trist men vi gläds åt dom som är kvar samt att Fröken mår bra efter omständigheterna och är duktig på att ta hand om sina små!

.

En trött mamma!!

.

VALPAR I BODEN!!!

Posted by Medali on June 22, 2012 at 6:15 PM Comments comments ()

Natten mot den 21/6 föddes 9 valpar på kennel Dalmalicous Mamma är Becajo's Diamond Treasure "Sedona" och pappa till de små är vår fina Ozzy - Medali From Harlem.

Valpningen gick bara bra och det blev en jämn fördelning med 5 pojkar (tre lever och två svarttecknade) och 4 flickor ( två lever och två svarttecknade)

Är du intresserad av en valp efter denna kombination är det bara att kontakta Sandra eller mig!!!

.

Små söta vita sockergryn!!!!

.

Jag blir inte ett dugg sugen på egna valpar :P Men trots att Nova löper för fullt kommer jag att vänta med att para till nästa löp! Jag får helt enkelt njuta av att vara "Farmor" och fler småttingar väntas om en dryg vecka då Rolex ska bli pappa...

.

Medali nr 1

Posted by Medali on June 22, 2012 at 5:35 PM Comments comments ()

Förra helgen var det hemma utställning" i Vännäs!

Hela 8!!! Medalihundar var anmälda vilket var fantastiskt kul!! Lucky från min första kull, Ozzy och Rolex från min andra och Certina, Elvis, Texas, Kenzo och Lennon från den senaste! Jag kan konstatera än en gång att jag har otroliga valpköpare som vill visa sina hundar! Även om alla inte brinner för utställning som jag så är det bara så kul för mig som uppfödare att få en bedömning på mitt avelsresultat!

.

Det är med stolthet jag kan konstatera att hela 13 av 17 möjliga hundar från min uppfödning har visats någon gång på oficiell utställning!! Vilket är ett otroligt bra resultat!!!

.

Jag kan också konstatera att i Vännäs var det en av dessa fina Medalihundar som blev dagens vackraste Dalmatiner!! Nämligen Elvis - Medai Time By Panerai!!! Dessutom blev dom 2:a i Gruppen!! STORT GRATTIS AMANDA OCH ELVIS!!!!

.

Även min Avelsgrupp gick bra och slutade som BIS 2!!!

Alla resultat finns att läsa under egen flik!

.

En glad Elvis blir BIG 2!!!

.

 

Min Fina Avelsgrupp BIS 2!!!

.

Dagens snyggaste Uppfödargrupp - Tycker jag!!!

.

Courtborne Ravenclaw

Posted by Medali on June 18, 2012 at 3:10 AM Comments comments ()

Den 2/6 2012 Inleddes det en ny era här på Kennel Medali då vi hämtade hem kennelns första Whippet. Det är en liten Brindeltik från Trondheim!

.

Hon är helt underbar i sitt temprament och vi kan inte annat än att trivas med henne - Även Dallisarna gillar denna goa brud

.

Myyysigt!

.

Snygg är hon också!!!

.

Pitea

Posted by Medali on May 21, 2012 at 3:35 AM Comments comments ()

I lördags var det så dax för ännu en utställning - årets första utomhus! Södra norrbottens kennelklubbs nationella utställning i Sjulsmark, Piteå.

.

Hela 30 dalmatiner var anmälda och av dessa var det 6!!!! från kennel Medali!!

Fantastiskt väder med strålande sol - lite blåsigt men inget som störde nämnvärt!

Jag är så glad och tacksam att jag har så härliga och trevliga valpköpare som kommer och visar sina otroligt fina hundar!!

.

Här kommer lite bilder från dagen - kritiker och resultat hittar du under fliken "resultat"

.

Först ut Medali Time By Big Ben "Texas"

.

Andra Junior var Medali Time By Citizen "Kenzo"

.

Vår tredje fina Kille Medali Time By Panerai "Elvis"

.

Efter "småkillarna var det dax för de större, Medali From Harlem "Ozzy"

.

Den sista av killarna är underbara Medali From Broadway "Rolex"

.

Tyvärr fastnade inte Certina på bild...

.

Min fina avelsgrupp - Nova, Certina, Texas, Elvis och Kenzo

.

Uppfödargruppen Ozzy, Rolex, Elvis och Kenzo

.

Tack alla för att ni visade era hundar i grupperna och ett extra tack till Sandra för hjälpen att visa Ozzy i konkurensen och i uppfödargruppen samt Nova i Avelsgruppen!

Sandra låter också hälsa att Sedona är en lycklig blivande mamma - hon är garanterat dräktig så om ca 5 veckor blir Ozzy pappa för första gången :)

ETT!!!!!!!

Posted by Medali on May 10, 2012 at 4:35 AM Comments comments ()

Tänk va tiden bara rusar iväg... Jag har verkligen svårt att förstå att det gått ett helt år sedan mina senaste puppisar föddes!

.

Att föda upp hundar är nog bland det bästa som finns - Det är galet mycke jobb, man är totalt låst vid hemmet - som stinker av skit trots att man städar jämt!! Men det är verkligen så underbart att följa dessa små liv från helt hjälplösa till små individer och sedan få fortsätta följa dom genom livet - tack vare underbara valpköpare!

Jag är verkligen previligerad som har fått denna möjlighet! Det trista är ju bara att det inte blir nån kull här i år, Men det kommer fler tillfällen!!!!!

.

GRATTIS Medali Time By Armani "Pluto"! GRATTIS Medali Time By Certina "Certina"! GRATTIS Medali Time By Sitizen "Kenzo"! GRATTIS Medali Time By Panerai "Elvis"! GRATTIS Medali Time By Big Ben "Texas"! GRATTIS Medali Time By Movado "Bris"! GRATTIS Medali Time By Seiko "Lennon"! GRATTIS Medali Time By Luminox "Leo"!

.

.

 

GRUBBLAR...?

Posted by Medali on May 9, 2012 at 2:35 PM Comments comments ()

Var till veterinären med Nova igår för att kolla upp hennes hälta och tyvärr var väl inte nyheterna de bästa... Visserligen så var alla leder jättefina så inget ärftligt skit i allafall men tyvärr har hon fått förkalkningar i en senskida i så det ser ut som hennes utställningskarriär är slut... :(

.

Ang att utöka familjen med ännu en 4-benting så funderar och funderar jag om tiden, platsen, engagemanget och orken finns för en ny familjemedlem... Fick lite nya bilder på henne och hon är sjukt söt!

.

.

SÅÅÅÅ SÖÖÖÖT :D

Puppisar??

Posted by Medali on May 4, 2012 at 4:20 AM Comments comments ()

Det är verklligen trist att det inte blir några valpar här hemma i år, men tyvärr inget att göra något åt då Nova beslutat sig för att skjuta på sitt löp så länge som det bara är möjligt... Jag vill inte ha höstvalpar därför väljer jag att vänta och se när nästa löp infaller. :)

.

Men det betyder inte att det blir helt tomt på valpar runt mig... Både Ozzy och Rolex ska ju bli pappor i sommar!! Ozzy har parat Sedona en glad och trevlig Dalmatiner dam i Boden.

Rolex har parat Fröken som även hon är en trevlig prick! Att hon bor här i Bjurholm gör inte saken sämre - det betyder att jag kan hälsa på OFTA - risken är nog att Eva och Veronica kommer att bli less på mig!! :P

.

Vad gäller valpar här på hemmafronten så... Tja vi får väl se, men det lutar åt att det kanske flyttar in en liten flicka här hos oss också! MEN INTE en prick!!!

Allt handlar om hur hon utvecklas då jag absolut vill ha en lovande utställningshund - likväl som en trevlig familjemedlem...

.

Låt mig presentera... Courtborne Ravenclaw!!!

.

Utstallning!

Posted by Medali on April 22, 2012 at 7:45 AM Comments comments ()

Den 14/4 var vi på årets första officiella utställning här i Sverige och tre av valparna ur Time kullen debuterade!!

.

Jag få säga att det gick över förväntningarna bra och vi var alla mycket nöjda med resultaten!! Elvis Ex, ck bästa hanne 4 med reservcert! Texas Ex, Ck! Rolex Ex Ck! Certina Ex. Dessutom 2 bästa uppfödargrupp med HP! Jag är en sjukt stollt uppfödare :-)

.

Måste bara få skryta lite till :P Dom må va ganska fina mina hundar... Men det jag är mest stolt över är faktiskt mentaliteten! Inte ett gruff trots tre hannar bredvid varandra samt en tik som slutade löpa för en vecka sedan... Bara glada viftande svansar :-D

.

Om ni inte ser så är vi gruppen i mitten!!! :)

.

Kritiker finns att läsa under resultat!

.


Rss_feed