Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Keep Kullen

Keep kullen

Och så var det dags igen, efter många långa timmar av funderande så har vi parat Kiwi wn andra gång!

Denna kull är Kiwis andra och därmed sista kull, det blir även vår sjunde whippetkull. Det är dock första gången vi kommer ha två kullar samtidigt och det känns som en tuff men spännande utmaning.

Det blir den tionde kullen som kommer att födas här på kennel Medali!

Drömmen har varit att para Kiwi en andra gång då vi är så otroligt nöjd med hennes första kull som nu är två år, men då hon "valt" att skjuta på sina löp har det inte passat då jag är styrd av mitt jobb och kan jag normalt inte ha sommarvalpar. Men nu med denna tid av pandemi så är jag hemma på heltid och ser ingen ljusning förrän vi kommit in en bra bit i sommaren. Denna kull känns därför helt rätt att ta nu då tiden faktiskt finns och för mig är den så efterlängtad!


Varför Keep??? Vi har de senaste kullarna valt att döpa valparna efter ett tema baserat på hanens namn, denna gång heter hanen MhaLhi's Just Keep The Secret i stamtavlan, ordet Just är ett roligt ord att ha som tema namn då det finns mängder av olika kombinationer man kan hitta på. Men då även Kiwis förra "pojkvän" hette Just och vi baserade den kullen på just det temat så fick vi helt enkelt försöka hitta något annat tema denna gången och då kändes ordet Keep som ett bra alternativ Samtliga valpar kommer att heta Medali Keep... Sedan kommer det att bli individuella namn som passar ihop med temat och individen. Detta kan komma att ändras men just nu känns det rätt-


Om föräldrarna...

Medali A Star Is Born eller "Kiwi" som hon kallas här hemma är vår förstfödda whippet här på kenneln, Direkt hon kom ut kände vi att HON BLIR KVAR! Hon växte upp till den mest fantastiska hund man kan tänka sig! Hon är vänlig mot allt och alla, lugn och harmonisk hemma men ändå full fart när man så önskar. Kiwi är idag 6,5 år en en rakt igenom frisk hund!

Tyvärr drabbades Kiwi av en allvarlig skada bara dagarna innan hon fyllde ett år, hon lekte med mamma på gården och sprang in i en traktorskopa och slog av ena skulderbladet. Frakturen glepade en hel cm. Veterinärerna valde trots detta att inte operera henne utan skadan fick läka själv - vilket den gjort och idag har hon inga störningar av den mer än att det syns att hon är en aning sned i skuldran och endast har en skulderbladsspets. Hon har ingen smärta eller rörelsestörningar från detta men jag känner mig ändå lite extra försiktig och vi har därför valt att inte låta henne tävla i LC (hon har licens och springer som stödhund på träningar då hon älskar det - men bara ett lopp/tillfälle).

Inte nog med att hon är trevlig och duktig på att springa hon är även snygg! Riktigt snygg!!

2015 Som junior hann hon inte ställas så många ggr dock var vi till Finland en gång då var hon 9 månader och en vecka. Hon blev då 2:a bästa tik med R-CERT slagen av Kullsystern till Viljo (Den blivande Hanen) BIR den dagen blev Kiwis kullbror och 2:a bästa hane blev Viljo (den blivande pappan till valparna) Hon lyckade även på få starter ta CERT i Sverige

2016 Blev lite av ett mellanår för Kiwi då hon var Konvalescens och därefter tog det tid att bygga upp muskler men hon avslutade året med ett Finskt CERT!

2017 Året började fantastiskt i maj åkte vi till Ungern på en 3-dagars internationell utställning där tog hon 3 CERT, 3 CACIB, 2 BIR, 1 BIG 1, och en BIS 2! Hon vann även titeln Hungarian Grad Prix Winner 2017. Sedan fortsatte det lika bra och i Augusti blev hon Svensk Champion och därmed även Finsk Champion! Hon blev också placerad på plats 12 av alla whippettikar i Sverige!

2018 Var även det ett bra år och Kiwi har lyckts med flera fina topp placeringar - både BIR, BIM, grupp placerad både som 2:a och 3:a och hon slutade detta år med en mycket hedrande tionde plats bland Sveriges Whippettikar!

Valpar 2019-03-14 föddes Kiwis första kull, tre hanar och tre tikar. De har växt upp till ett gäng otroligt fina och trevliga hundar av utmärkt storlek som är otroligt älskade av sina familjer. på grund av Covid-19 är de inte utställda ännu men Dela som bor här hemma med oss tog sin LC-licens under sommarn 2020 under hösten tävlade hon 4 ggr med en fjärdeplats i Stockholm som sedan toppades med en seger i Söderhamn med dagens högsta poäng, endast två ynka poäng från att bli distriktsmästare - denna prestation placerade henne på en fin 5:e plats på årsbästa listan och en inbjudan att delta i EM-landslagen 2021.


MhaLhi's Just Keep The Secret - eller Matisse som han kallas är även han en go och glad hund som bor i Umeå, han verkligen älskas av alla som träffar honom! Jag fick upp ögonen för honom redan som liten valp då hans uppfödare är goda vänner till oss och vi hade förmånen att få hälsa på kullen vid ett par tillfällen. Redan då hade jag en tanke att nog använda honom i en framtida kull dock var nog planen att vänta lite till men allt blir inte alltid som man planerar. Jag hade spanat in en hane i Finland till Kiwi men med dessa tider av reseförbud så får man tänka om och tänka nytt, Matisse är en ung kille som inte är utställd ännu men man ska ju inte alltid stirra sig blind på den individ man parar med det handlar om så mycket mer och där är Matisse en kille med en guldkantad stamtavla! Hans mamma har jag ju följt på nära håll då hon ägs av en mycket god vän och hon dessutom är jämngammal med min Raven så har vi även tävlat mot varandra. Carry On Cupcace eller Kakan som hon kallas är SECH, NOCH,FINCH, CYCH dessutom har hon tävlat en hel del i LC. Pappan Nobody But You som kallas Aarne är en hane som jag verkligen gillar, det är en hund född i Italien med verkligen gulskimmer i stamtavlan! han bor i Finland och har endast en kull - den med Kakan. Han är själv en riktig snygging med lång titelrad FICH BALTJCH, BALTJW-17, LVJCH, EEJCH, LTJCH, RUJCH, RUCH.


Varför denna kombination

Denna gång har jag valt en hane kanske mer med hjärnan än hjärtat även om såklart hjärtat håller med i valet! som jag skrev var ju planen en annan i grunden både för Kiwi och Matisse dock fanns det ju planer för dem båda så att det blev just såhär är ingen slump. Jag tycker att han kompletterar Kiwi på ett mycket bra sätt. De kompletterar varandras exteriör på ett underbart sätt och i Matisse får jag in lite nya spännande linjer till Kiwis egna som redan i sig är av hög klass. Kiwis enda minus (i mitt tycke) är hennes storlek då hon är åt det lite större hållet dock blev valparna i hennes första kull perfekta i storlek och det är något som jag vill fortsätta sträva efter därför var det av största vikt att hitta en hane av god storlek! - Jag strävar inte efter pytte whippets utan vill ha en hund av god typ och storlek. Matisse är en lagom kille på ca 50cm och förhoppningsvis ska det bidra till mitt fortsatta storleksmål. Kiwi och Matisse har ett visst släktskap (1,07% i inavelsgrad på 5 generationer, 1,91 på 7 generationer) En nivå som jag tycker är utmärkt... SKK anser det önskvärt att inte överstiga 2,5 på 5 generationer (0,5/generation) och rekommenderar inte parning över 6,25% (kusinparning) Blir dessa småttingar som jag hoppas och tror så har de alla förutsättningar att bli helt perfekta!

Sedan är det ju inte bara mamman och pappan som påverkar de tilltänkta valparna, även föräldrarnas linjer bakåt har stor betydelse och där är ju både Kiwi och Matisse hundar med många guldkorn och spännande hundar i sin stamtavla!

Dessa hudar är alla vinstrika utställningshundar MEN de är också väldigt trevliga familjehundar och

det är trots allt det jag i första hand vill föda upp!

Friska, trevliga och rastypiska hundar är ABSOLUT prio ett!!!


Om de även är snygga så är det en härlig bonus eftersom mitt stora intresse är utställning!


Dock har jag inga krav på mina valpköpare gällande utställningar!

Där är det viktigaste att man erbjuder ett kärleksfullt hem där hunden är en del av familjen!!

Kiwi med sina små från sin första kull