Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Om oss...

Jag heter Anna Lindberg och är gift med Lars-Gunnar "Lasse" det är vi som har kennel Medali, intresset för hund har jag med mig sen barnsben, då vi alltid haft hund i min familj.

Jag bor i Bjurholm, Sveriges minsta kommun, ca sex mil utanför Umeå och har en liten men seriös uppfödning av Whippet och tidigare även Dalmatiner.


Jag flyttade hemifrån sommaren 1991 november 1991 hämtade jag min första ”egna” hund. Det var en schäfertik som var helt underbar och som följde mig överallt, vad jag än gjorde. Hon kallades för "Dissie" och var en stor personlighet!


Under åren så har det passerat flera underbara brukshundar (Schäfer, Briard och Bernersennen), men för ca 17 år sedan så kom min första Dalmatiner in i mitt liv och tog oss alla med storm!

Idag finns inte längre någon prickiga vovve hos oss - det är såklart lite tomt då en dalmatiner alltid ser till att det alltid händer något nytt och oväntat eftersom de är hundar fulla av upptåg… 

Sommaren 2012 flyttade vår första Whippet in hos oss och vi blev förälskade!

2014 fick vi vår första Whippetkull och ur den behöll vi ytterligare en liten randig flicka. 2016 föddes vår andra Whippetkull och från den kullen stannade en blåbeige och vit tjej. 2018 föddes vår tredje whippetkull och denna gång blev det kvar en kille som är vit och rödbrindle. Mars 2019 föddes vår första kull efter en egenuppfödd tik, Kiwi födde ett gäng underbara valpar och en liten brindlad tjej vid namn Dela fick stanna. I November 2019 föddes ännu en kull denna gången var det Inka som var mamma och även ur denna kull behöll vi en liten tjej. hon är vit och brindle och kallas för Visa. 2021 fick Inka sin andra kull och kvar i flocken stannade vår ljuvliga lilla brindletjej Prada.

Under åren med Whippet har vi kommit i kontakt med rasens bruksgren - Lure Coursing och för några år sedan utbildade sig Lasse till tävlingspilot. Han är även licensgivare och aktiv i styrelsen för LC-norra som vice ordförande.

Min strävan är, Friska, trevliga och glada hundar som är rastypiska och sunda. Även funktionen är viktig - en hund ska kunna utföra det arbete den är framtagen att utföra.

Jag ställer ut mina hundar för att se att de är korrekta och följer rasstandarden och jag låter dem springa LC för att se att de har kapacitet att jobba.

Men oavsett hur vacker och duktig en hund är så är min filosofi att man aldrig får tumma på mentaliteten/temperamentet eller hälsan!

Att föda upp valpar är ett heltidsjobb och under valparnas tid hos oss lägger jag ner all min tid för att på bästa sätt ge hundarna en bra start i livet.

Valparna får röra sig ”fritt” när de blir stora nog och stor vikt läggs vid social träning av dem.

Jag är en aktiv föreningsmänniska är ordförande i Bjurholms Lokala Kennelklubb, är utbildad Lydnads- och Agilityinstruktör och håller kurser regelbundet.

Jag har gått SKK:s hunduppfödarutbildning samt fördjupat mig i flera av dessa ämnen.

Jag är numera certifierad instruktör för denna utbildning och har genomfört åtta "hunduppfödaren" här i Bjurholm samt att jag nu även håller fördjupningskurser i dessa ämnen. Jag har själv gått Whippetklubbens uppfödarutbildning. Jag är Certifierad utställningsarrangör och ringsekreterare samt att jag dömer en del inofficiella utställningar. 2017 hade jag äran att få döma dalmatinerklubbens inofficiella rasspecial uppe i Överkalix!


Hela mitt liv kretsar runt hundar och sedan åtta år driver jag ett företag som heter Medali Hunddesign där jag designar och syr hundrelaterade produkter så som täcken, halsband mm