Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Simply-kullen vårvintern 2021

Jag vill börja med att tacka Sandra Sandgren - Vinnas ägare och Maria Jönsson Janson - Travis ägare och uppfödare!

Utan er hade denna kull inte varit möjlig!!!

Kullen

Så var det äntligen dags för valpar igen!

Denna kullen kommer ha fina Vinna som mamma, Vinna är inte vår tik men är från vår uppfödning och vi får låna in henne av hennes ägare Sandra vilket vi är ytterst tacksamma över.

Detta kommer att bli vår sjätte whippetkull och det blir den nionde kullen som kommer att födas här på kennel Medali!

Planen att ta en kull efter Vinna har mer eller mindre funnits ända sedan hon föddes. Vi pratade faktiskt om det redan samma dag som hon föddes sedan är det ju mycket som ska bli rätt innan man vet att en tik passar att gå i avel. Att Vinna skulle börja löpa nu var lite av en överraskning men en mycket trevlig sådan!


Varför Helt Enkelt???? Vi har de senaste kullarna valt att döpa valparna efter ett tema baserat på hanens namn, denna gång heter hanen Zadiyads Heritage i stamtavlan och kallas för Travis. Jag vill ha ett engelskt tema och har försökt få till ett vettigt tema men inte riktigt lyckats, dock har jag ännu inte riktigt bestämt mig för vad kullen kommer få för exakt temanamn men det lutar iallafall åt att denna gång basera temat på farfars namn som är Shalfleet Simply A Lord och just ordet Simply känns kul att bygga vidare på. Samtliga valpar kommer då att heta Medali Simply och därefter kommer det att bli individuella namn som passar ihop med temat och individen.


Om föräldrarna...

Medali The Northern Winner eller "Vinna" som hon kallas är från vår tredje whippetkull här på kenneln, Jag hade planerat att behålla en tik ur denna kullen men då valparna var födda kunde vi konstatera att det bara kom en tik... Vår vän Sandra hade nyligen förlorat sin whippet och hade väntat länge på en ny valp så vi bestämde redan samma natt som de föddes att hon skulle få köpa den enda tiken men vi diskuterade också redan då om att jag skulle ha möjlighet att få ta en kull i framtiden om hon utvecklades på ett önskvärt sätt. Det blev dock kvar en valp här hemma från denna kull, vår Casper är Vinnas kullbror. Vinna är den perfekta familjehunden som älskar att mysa med alla i familjen både vuxna, barn och sin "lillasyster" - en tik från vår Just-kull. Hon funkar även med de två kaninerna som bor med dem. Utseendemässigt är Vinna en välbyggd och rastypisk whippet. Hennes utställningskarriär startade på bästa sätt och som valp på sin första utställning blev hon BIR och därefter BIS-Valp på Vinthundklubbens utställning här i Bjurholm. Förra året Ställdes hon några ggr som junior och fick CK av bland annat Arnaldo Cotungo - rasspecialist och Whippetuppfödare i Italien - kennel Sobresalto. I år hade vi planerat att fortsätta meritera henne men tyvärr satte denna Corona stopp för detta...

Kullbrodern Casper är ställd lite mer och kunde summera fjolårets säsong med två Cert och ett Nordic Cert. en BIM placering och slutligen tvåa på årets debutantlista för whippet!


Zadyiads Heritage - eller Travis som han kallas är även han en mjuk och trevlig hund men med massor av energi. Han bor med sin uppfödare i en ganska stor hundflock bestående av lite olika vinthundsraser. Travis är i mina ögon en otroligt snygg och välkonstruerad whippet med precis lagom av allt!

Det är dock inte bara jag som tycker det då han är både SVENSK JUNIORVINNARE 2015, SEUCH och FIUCH samt att han har två CACIB. Inte nog med att han är snygg han är även duktig på att springa och har tävlat i Lure Coursing. alltså precis vad jag söker efter - exteriör och funktion i harmoni!

Travis har två kullar sedan tidigare där han lämnat både Utställnings Champion såväl som LC-Champion.


Varför denna kombination

Även denna gång har jag valt en hane både med hjärtat och hjärnan då jag tycker att de kompletterar varandras exteriör på ett underbart sätt och i Travis får jag in lite nya spännande engelska linjer till Vinnas egna som redan i sig är av hög klass. Vinnas enda minus (i mitt tycke) är hennes bakställ som är möjligen en aningen för mycket vinklat då jag strävar efter en hund som är sådär svenskt "lagom" eller bättre uttryckt - perfekt! Nu hoppas jag att denna kombination ska föra mig närmare det målet. Sedan har jag relativt stora whippet och det är också något som gått igen i mina valpar generellt därför var det av största vikt att hitta en hane av god storlek! - Jag strävar inte efter pyttewhippets utan vill ha en hund av god typ och storlek. Travis är en kille på 51cm och förhoppningsvis ska det bidra till mitt storleksmål. Vinna och Travis har ett visst om än mycket litet släktskap (0,24% i inavelsgrad på 5 generationer, 1,35 på 7 generationer) En nivå som jag tycker är bra... SKK anser det önskvärt att inte överstiga 2,5 på 5 generationer (0,5/generation) och rekommenderar inte parning över 6,25% (kusinparning) I denna kullen är det typen jag avlar och tror på. Blir dessa småttingar som jag hoppas och tror så har de alla förutsättningar att bli helt perfekta!

Sedan är det ju inte bara mamman och pappan som påverkar de tilltänkta valparna, även föräldrarnas linjer bakåt har stor betydelse och där är både Vinna och Travis hundar med många guldkorn och spännande hundar i sin stamtavla!

Färgmässigt är båda tilltänkta hundarna Rödbrindle och vit dock har båda blått och fawn bak i sina linjer så jag förväntar mig en spännande blandning av färger.

Dessa hudar är alla vinstrika utställningshundar MEN de är också väldigt trevliga familjehundar och

det är trots allt det jag i första hand vill föda upp!

Friska, trevliga och rastypiska hundar är ABSOLUT prio ett!!!


Om de även är snygga så är det en härlig bonus eftersom mitt stora intresse är utställning!


Dock har jag inga krav på mina valpköpare gällande utställningar!

Där är det viktigaste att man erbjuder ett kärleksfullt hem där hunden är en del av familjen!!

0